🌞 Zomervakantie? Niet ieder gezin staat te trappelen

BUURTGEZINNEN

 

IEDER KIND VERDIENT EEN MOOIE VAKANTIEHERINNERING

Over een paar weken start de zomervakantie. Voor sommige gezinnen een feestje, voor anderen een minder fijne tijd. Bij Buurtgezinnen komen we bij gezinnen waar het (even) minder gaat en die, juist ook op de momenten dat de kinderen vakantie hebben, echt een helpende hand kunnen gebruiken. Wij helpen daarbij door op zoek te gaan naar een steungezin in de buurt. Dit gezin biedt een fijn extra plekje voor een kind, bijvoorbeeld voor een paar uurtjes per week of een dag in het weekend. En in de zomervakantie neemt een steungezin een kind bijvoorbeeld een dagje mee naar het strand of naar de speeltuin. Ook voor hun eigen kinderen is het vaak een aanvulling en leuk om zo een extra vriendje of vriendinnetje over de vloer te hebben.

STEUNGEZINNEN GEZOCHT

Omdat ieder gezin een fijne en ontspannen vakantie verdient, willen we scholen vragen om Buurtgezinnen onder de aandacht te brengen. We zijn op zoek naar steungezinnen, die het leuk vinden om in de zomervakantie (of daarna) af en toe een kind op te vangen. 

Een steungezin kan een gezin zijn met jonge kinderen, maar ook opa’s en oma’s of stellen waarvan de kinderen het huis uit zijn, zijn bij Buurtgezinnen van harte welkom. Wat je kunt betekenen als gezin, welke mogelijkheden en wensen er zijn, worden besproken met een professionele coördinator van Buurtgezinnen. Zij zorgt voor een mooie koppeling en begeleidt de gezinnen. 

“Steungezin zijn wordt door vele gezinnen ervaren als een verrijking van hun leven.”

Screenshot 2024-06-25 09.19.30 Screenshot 2024-06-25 09.19.30