Beste ouders,

Ook aan de start van het nieuwe jaar zullen we weer voor u en uw kinderen klaarstaan! In deze brief informeren we u over de veranderingen die komend schooljaar doorgevoerd gaan worden.

Helaas zullen juf Marjolein en juf Marjon ons team aan het eind van dit schooljaar verlaten. Juf Marjolein heeft een nieuwe uitdaging in het speciaal onderwijs gevonden en juf Marjon zal vervroegd met pensioen gaan.

Andere veranderingen zijn;

  • Komend schooljaar gaan we met twee unitleiders werken. Lonneke blijft unitleider 0-7 en Ilona gaat de rol als unitleider 7-12 vervullen. Voor vragen over de dagelijkse gang van zaken kunt u bij hen terecht. Lonneke heeft haar kantoor in het gebouw van de kinderopvang. Ilona zit in het kantoor bij de keuken in het onderwijsgedeelte. Daarnaast vervullen zij de taak van zorgcoördinator. Zorg, speciaal op het gebied van gedrag/leerontwikkeling van individuele leerlingen, is een taak van de specialisten.
  • Renée gaat 4 dagen per week werken en heeft op de maandag vrij.

Zij zal op de dinsdagen als “gedragsspecialist” de kinderen en leerkrachten ondersteunen met haar kennis op dat gebied. Irene zal groep 4 op maandag en dinsdag onder haar hoede nemen.

  • Melissa studeert eind van dit schooljaar af en zal als specialist op het gebied van leerontwikkeling de collega’s en leerlingen ondersteunen op de dinsdagen. Marion neemt deze dag groep 6 voor haar rekening.
  • Natascha gaat ook 4 dagen per week werken en haar groep 1/2 zal op vrijdag overgenomen worden, de ene week door Irene en de andere week door Yorina.
  • Yorina wordt “coördinator thematisch werken”  en “cultuur coördinator” voor het hele IKC. Zij krijgt daar een dag per twee weken extra tijd voor.
  • Ilona start komend schooljaar de studie voor schoolleider (directeur). Zij zal dan ook op donderdag wegens deze studie en andere werkzaamheden niet op school aanwezig zijn.

 

groep maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag
1-2 Kaylee Kaylee Kaylee Kaylee Kaylee
1-2 Natascha Natascha Natascha Natascha Yorina/Irene
3 Yorina Yorina Yorina/Annelies Annelies Annelies
4 Irene Irene Renée Renée Renée
5 Nannette Nannette Nannette Nannette Nannette
6 Melissa Marion Melissa Melissa Melissa
7-8 Martijn Martijn Martijn Martijn Martijn
Onderwijsassistent 1,2 en 3 Senna Senna Senna Senna
Onderwijsassistent 4 en 5 Carina Carina Carina Carina Carina
Onderwijsassistent 6 en 7-8 Esther Esther Esther Esther
Specialist gedrag Renée
Specialist leerontwikkeling Melissa
Ondersteuning 7-8 Marion Om de week
Zorg coördinator/ unitleider 7-12 Ilona Ilona Ilona
Zorg coördinator/ unitleider 0-7 Lonneke Lonneke Lonneke Lonneke
Dir.taken BAPO/directieberaad Leo Leo Leo Leo

 

 

De volgende mensen mogen we het komende jaar verwelkomen in ons team:

Marion Boots, al wel bekend in de huidige groep 6-7, komt elke maandag ondersteunen in groep 7-8, evenals eens per twee weken op vrijdag. Op dinsdag neemt zij groep 6 van Melissa over.

Dag allemaal,

Vanaf vorig jaar september ben ik werkzaam op de woensdag in de groep van juf Melissa. Ik ben Marion van Tunen-Boots en woon in Oude Niedorp met mijn man en nog 1 dochter; de andere twee dochters zijn uitgevlogen! Naast mijn werkzaamheden in het onderwijs, run ik samen met mijn man een melkveehouderijbedrijf en verzorg daar ook de nevenactiviteiten, waardoor groep 6/7 en 7/8 al in het begin van het schooljaar bij ons op excursie zijn geweest. Dat was erg leuk! Verder wandel, zing en lees ik graag en samen met mijn dochters zijn we druk met de paarden. Voor het volgend schooljaar ben ik ook ingezet op De Driemaster en dus gaan we er weer een mooi jaar van maken!

Groeten en fijne vakantie van juf Marion.

Annelies Heersema, een bekende binnen stichting Sarkon, gaat samen met Yorina groep 3 doen. De wisseldag voor dit duo zal de woensdag zijn.

Hallo allemaal,

Dit schooljaar mag ik samen met juf Yorina groep 3 gaan lesgeven. Ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben juf Annelies en ben 32 jaar. Op dit moment woon ik, samen met mijn man en twee dochters van 3 en 1, in België. Vanwege het werk van mijn man bij de Marine hebben we hier 3 jaar gewoond en gewerkt.  We hebben een mooie periode achter de rug, maar we kijken er naar uit om weer terug te keren naar Nederland. Als hier het schooljaar voorbij is, verhuizen we weer terug naar Julianadorp. In mijn vrije tijd lees en knutsel ik heel graag. Ik heb dan ook veel zin om samen met kinderen van groep 3 o.a. hiermee aan de slag te gaan.

Ik wens jullie allen een hele fijne schoolvakantie en kijk er naar uit om jullie in het nieuwe schooljaar te mogen ontmoeten. Tot snel!

Groetjes Juf Annelies.

Nannette Toebak, een pas afgestudeerde leerkracht en zij wordt de fulltime leerkracht voor groep 5.

Mijn naam is Nannette Toebak. Ik ben 22 jaar en kom uit Hippolytushoef. Dit schooljaar ben ik afgestuurd aan de iPabo met de specialisatie onderzoekend leren. Ook heb ik mijn katholiek certificaat gehaald. Mijn hart ligt in het onderwijs.

Ik heb enorm veel zin in aankomend jaar!

Nannette Toebak

Afscheid van de basisschool

Ik weet nog heel goed dat ik hier voor het eerst was.
Oh wat vond ik het spannend de eerste schooldag voor de klas.
maar voor mij maakte het niet veel uit.
Ik begon al met veel praten, gezellig en luid,
Maar na 9 jaar op deze school is het helaas voorbij.
Ik ga nu naar een andere school en eigenlijk ben ik wel blij.
Een frisse nieuwe start is nu voor mij weggelegd.
de juffen en meesters hebben we al gedag gezegd.


Toch ga ik het missen die heerlijke basisschool tijd op de Driemaster,
Ouders en kinderen, bedankt voor jullie vertrouwen

Liefs,

Juf Marjolein

Beste ouders van de Driemaster,

 Na heel veel plezierige jaren op de Drietand/Driemaster ga ik met pensioen. 

 Ik ben begonnen als juf net van de pabo, op de Drietand die toen nog ‘lagere school’ was. De kleuterschool was in een houten gebouwtje, net buiten het huidige schoolplein. Vanaf 1980 werd de Drietand ‘basisschool’ met de kleuters in hetzelfde schoolgebouw. Met ingang van dit schooljaar zijn we een ‘kindcentrum’. Van een team met een handvol mensen tot het huidige grote IKC-team:

Er is veel veranderd in de loop van de jaren.

 Wat steeds blijft:

De gedrevenheid van het team: Een hardwerkende en enthousiaste club mensen met hart voor hun werk en een ervaren directeur aan het roer. Fijn om daar deel van uit te mogen maken.   

 En lest best: de kinderen!

Voor hen ben ik met plezier al die jaren naar de Drietand/Driemaster gekomen. Met veel enthousiasme en energie heb ik ze het een en ander mogen bijbrengen en vooral veel met en van hén mogen genieten en leren! 

 Dank u wel voor uw vertrouwen!

met vriendelijke groet

Juf Marjon

De vakantieperiodes en studiedagen voor schooljaar 2019-2020 zijn:

 
Herfstvakantie 21-okt t/m  25-okt
Kerstvakantie 23-dec t/m  3-jan

Voorjaarsvakantie

Pasen

17-febr

10 april

t/m  21-febr

t/m 13-april

Meivakantie 27-apr t/m  8-mei
Hemelvaart 21-mei t/m  22-mei
Pinksteren 1-jun
zomervakantie 6-jul t/m  13-aug
 

Studiedagen:

vrijdag 18 oktober

vrijdag 15 november

maandag 20 januari

maandag 2 maart

 

Wij wensen iedereen een hele mooie zomervakantie en zien u en de kinderen graag terug op maandag 26 augustus!

Vriendelijke groeten,

Leo Dekker