Ons IKC team

De IKC-medewerkers werken samen met één (pedagogische) visie op ontwikkeling en educatie.

Op IKC Driemaster wordt er gewerkt volgens één (pedagogische) visie op ontwikkeling en educatie. Wij werken als pedagogisch medewerkers, leerkrachten en onderwijsassistenten op gelijkwaardige basis samen in één team, onder één leiding.

Wie werken er in ons IKC team?

Groep Naam
Baby- dreumes groep Sujatha Ramachandran, Marloes Nieda en Kim Schut
Peutergroep Diana Kok, Britt Oostveen, Kimberley de Greef en Melissa Zoutendijk
VSO groep Sylvia Holthuijsen
Groep 1/2 Natascha Harteveld, Kaylee Kraak
Groep 3 Simone Kikkert
Groep 4/5 Renée van Geel en Irene Wielenga- van Geebergen, leerkracht ondersteuning: Yorina van der Putten-Bethlehem
Groep 6 Nannette Toebak
Groep 7 Melissa Bliekendaal en Leo Dekker (dinsdagochtend)

Groep 8

Vertrouwenspersoon

Martijn Welle
BSO groep Sylvia Holthuijsen en Michelle de Visser
Onderwijsassistenten Senna Wijnschenk (onderbouw)
Esther Pieterse (bovenbouw)
Intern begeleider Petra Visser (maandag, dinsdag en donderdag)

Teamleider KDV, VSO en BSO

 

Patricia Molenaar
Directietaken

Leo Dekker (woensdag, donderdag en vrijdag)

Ilona Duijneveld – Konijn (dinsdag, woensdag en donderdag)

Gymleerkracht Ben van Wordragen
Specialisten Renée van Geel (gedrag) en Melissa Bliekendaal (leerontwikkeling)

 

 

 

 

Onderwijsassistenten, de intern begeleider en de unitleider

De onderwijsassistenten ondersteunen de IKC-medewerkers in het onderwijs met hulp aan de kinderen. Hierdoor kan er meer in kleine groepen gewerkt worden. De intern begeleider en de unitleider coördineren o.a. de extra zorg rond de kinderen.

Beweging

Gymleerkracht Ben van Wordragen van Sportservice Den Helder geeft elke donderdag les aan  groep 3 t/m 8. De kleuters gymmen op woensdag in de speelzaal, de andere kinderen gaan met de groep en de leerkracht naar de gymzaal in de Stakman Bossestraat. Daarnaast verzorgt Ben op de maandagen een uur MRT (Motorische Remedial Teaching) in de speelzaal afwisselend voor alle groepen met de focus op het vergroten van zelfvertrouwen en teambuilding. Diana Kok, de IKC-medewerker van de peutergroep verzorgt regelmatig een dans- en bewegingsles voor de peuters en kleuters.

Stagiairs

In ons IKC zijn verschillende stagiaires te vinden. Dit zijn studenten MBO en HBO. Zij doen praktijkervaringen op tijdens diverse stages. Wij vinden het belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om werkervaring op te doen: het zijn onze toekomstige collega´s. Komend jaar 2019-2020 zullen de stagiaires met elkaar ook een team vormen, begeleid door een IKC-medewerker. Zij oefenen in het samenwerken als een IKC-team. Zo hopen wij dat wij veel van elkaar kunnen leren. Op de pagina IKC-lab vindt u hierover meer informatie.

Als een student van de Opleiding Leraren Basisonderwijs iPabo de opleiding bijna heeft afgerond, kan hij/zij solliciteren naar een baan als Leraar In Opleiding (LIO-er). Zij worden benoemd op de school en hebben de bevoegdheid om zelfstandig les te geven, begeleid door de groepsleerkracht. Daarnaast werken ze aan een afstudeerproject dat ze in sommige gevallen uitvoeren en toetsen in het IKC.